Parmice na páře s mrkví a estragonem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 500 g Parmice
  • 60 ml Olej stolní
  • 4 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 69.7 mg
  • Draslík 651.7 mg
  • Vláknina 12706 mg
  • Vitamín A 12706 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z parmice osolíme a cca 5min podusíme na páře.

  • 2

    Ze tří citronů vylisujeme šťávu, promícháme s olejem, špetkou soli a estragonem nakrájeným nahrubo.

  • 3

    Mrkev nakrájíme na kuchyňském robotu nebo struhadle na tenké, delší proužky a ochutíme ji připravenou zálivkou. Lžíci zálivky si ponecháme stranou.

  • 4

    Na talíři vytvoříme tzv. hnízdo z mrkve, na něj položíme filety parmice, přelijeme zbytkem zálivky a dozdobíme na dílky nakrájenou dužinou ze zbylého citronu.

Komentáře k receptu