Zvěřinová řezanka
Suroviny
- 500 g Srnčí kýta
- 500 g Kančí kýta
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Jalovec
- 15 g Paprika mletá sladká
- 2 g Paprika mletá pálivá
- 2 g Tymián sušený
- 2 g Šalvěj sušená
- 2 g Koriandr mletý
- 1 g Bobkový list
- 2 g Nové koření mleté
- 200 g Olej slunečnicový
- 300 g Chléb konzumní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 35 g
- Sodík 693 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 98.4 mg
- Vláknina 2682.7 mg
- Vitamín A 2682.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 12.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso ze srnčí kýty i maso z kančí kýty nakrájíme na menší kousky, posypeme mletým jalovcem, novým kořením, solí, pepřem, tymiánem, šalvějí, koriandrem, přidáme bobkový list, mletou sladkou i pálivou papriku, polijeme olejem, promícháme a necháme uležet nejlépe přes noc. Druhý den maso vložíme do rozpálené pánve, zprudka orestujeme, podlijeme troškou vody, dodusíme do měkka. Průběžně podléváme vodou, ale jen tak, aby se maso nepřipalovalo.
-
2
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.