Zvěřinová řezanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Srnčí kýta
  • 500 g Kančí kýta
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Jalovec
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Paprika mletá pálivá
  • 2 g Tymián sušený
  • 2 g Šalvěj sušená
  • 2 g Koriandr mletý
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření mleté
  • 200 g Olej slunečnicový
  • 300 g Chléb konzumní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 98.4 mg
  • Vláknina 2682.7 mg
  • Vitamín A 2682.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 12.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze srnčí kýty i maso z kančí kýty nakrájíme na menší kousky, posypeme mletým jalovcem, novým kořením, solí, pepřem, tymiánem, šalvějí, koriandrem, přidáme bobkový list, mletou sladkou i pálivou papriku, polijeme olejem, promícháme a necháme uležet nejlépe přes noc. Druhý den maso vložíme do rozpálené pánve, zprudka orestujeme, podlijeme troškou vody, dodusíme do měkka. Průběžně podléváme vodou, ale jen tak, aby se maso nepřipalovalo.

  • 2

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu