Rybí filé smažené na chilli
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 kg Filé rybí
- 0.4 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Majonéza
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 11%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 27 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 127.2 mg
- Draslík 97.6 mg
- Vláknina 1700 mg
- Vitamín A 1700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce metlou smícháme majonézu a smetanu, podle chuti přidáme sůl a chilli koření.
-
2
Část chilli smícháme také s rozpuštěným máslem a další s olejem. Pažitku omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
-
3
Rybí filé nakrájíme na porce, mírně osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej s chilli, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme máslem s chilli kořením.
-
5
Podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.