Rybí filé smažené na chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 kg Filé rybí
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 11%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 97.6 mg
  • Vláknina 1700 mg
  • Vitamín A 1700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce metlou smícháme majonézu a smetanu, podle chuti přidáme sůl a chilli koření.

  • 2

    Část chilli smícháme také s rozpuštěným máslem a další s olejem. Pažitku omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.

  • 3

    Rybí filé nakrájíme na porce, mírně osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej s chilli, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme máslem s chilli kořením.

  • 5

    Podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Komentáře k receptu