Srnčí guláš s povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Srnčí maso
  • 400 g Cibule
  • 50 g Vepřový bok uzený
  • 5 g Kmín drcený
  • 8 g Nové koření celé
  • 3 g Bobkový list
  • 15 g Podravka
  • 40 g Kečup
  • 40 g Hořčice
  • 50 g Povidla švestková
  • 20 g Feferony
  • 60 g Paprika mletá sladká
  • 350 g Brambory
  • 4 g Majoránka
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Víno červené
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 936 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 111.5 mg
  • Draslík 1275.8 mg
  • Vláknina 14951.3 mg
  • Vitamín A 14951.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, uzený bůček na nudličky, brambory očistíme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso s bůčkem, rychle orestujeme, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vysmahne na tuk, posypeme mletou paprikou, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, přidáme česnek, feferonku, hořčici, kečup, povidla, podlijeme červeným vínem a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec přimícháme strouhané brambory, majoránku, dolijeme potřebné množství horké vody a dodusíme. Brambory by se měly rozvařit a guláš částečně zahustit. Dochutíme Podravkou, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu