Srnčí guláš s povidly
Suroviny
- 1000 g Srnčí maso
- 400 g Cibule
- 50 g Vepřový bok uzený
- 5 g Kmín drcený
- 8 g Nové koření celé
- 3 g Bobkový list
- 15 g Podravka
- 40 g Kečup
- 40 g Hořčice
- 50 g Povidla švestková
- 20 g Feferony
- 60 g Paprika mletá sladká
- 350 g Brambory
- 4 g Majoránka
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 150 g Sádlo škvařené
- 150 ml Víno červené
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 31 g
- Sodík 936 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 111.5 mg
- Draslík 1275.8 mg
- Vláknina 14951.3 mg
- Vitamín A 14951.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, uzený bůček na nudličky, brambory očistíme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso s bůčkem, rychle orestujeme, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vysmahne na tuk, posypeme mletou paprikou, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, přidáme česnek, feferonku, hořčici, kečup, povidla, podlijeme červeným vínem a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec přimícháme strouhané brambory, majoránku, dolijeme potřebné množství horké vody a dodusíme. Brambory by se měly rozvařit a guláš částečně zahustit. Dochutíme Podravkou, provaříme a odstavíme.
-
3
Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.