Srnčí guláš s křenem
Suroviny
- 500 g Cibule
- 360 g Chléb konzumní
- 180 g Křen
- 200 g Slanina vepřová
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Majoránka
- 150 g Sádlo škvařené
- 3 g Kmín drcený
- 15 g Paprika mletá sladká
- 900 g Srnčí maso
- 80 g Protlak rajčatový
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 1500 ml Voda pitná
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 46 g
- Sodík 912 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 121.9 mg
- Draslík 934.6 mg
- Vláknina 7501.3 mg
- Vitamín A 7501.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme, křen nastrouháme na jemno.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme dvě třetiny cibule a osmažíme do zlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, rychle promícháme a podusíme ve vlastní šťávě.
-
3
V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme česnek, přidáme rajčatový protlak a osmažíme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, povaříme, zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou a dovaříme.
-
4
Porce guláše na talířích posypeme zbylou cibulí a strouhaným křenem. Podáváme s chlebem.