Srnčí guláš s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 360 g Chléb konzumní
  • 180 g Křen
  • 200 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 3 g Kmín drcený
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 900 g Srnčí maso
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 1500 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 912 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 121.9 mg
  • Draslík 934.6 mg
  • Vláknina 7501.3 mg
  • Vitamín A 7501.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme, křen nastrouháme na jemno.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme dvě třetiny cibule a osmažíme do zlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, rychle promícháme a podusíme ve vlastní šťávě.

  • 3

    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme česnek, přidáme rajčatový protlak a osmažíme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, povaříme, zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou a dovaříme.

  • 4

    Porce guláše na talířích posypeme zbylou cibulí a strouhaným křenem. Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu