Sicilský králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sardelová pasta
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Citronová kůra
  • 80 g Petržel kořen
  • 800 g Králík
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1333 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 214.3 mg
  • Draslík 1266.1 mg
  • Vláknina 3299 mg
  • Vitamín A 3299 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče na 12 dkg rozehřátého másla. Přisypeme nakrájenou petržel, cibuli, podlijeme

  • 2

    vývarem, přendáme do trouby a pečeme do červena. Až maso bude téměř hotové, potřeme ho máslem s rozetřenou sardelovou pastou a dopečeme. Hotového králíka naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme citronovou kůru, provaříme a scedíme.

Komentáře k receptu