Zelenina s dušeným kuřetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 12 ks Brambory
  • 1 ks Kukuřice cukrová
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vývar drůbeží
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 924 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 2401.3 mg
  • Vláknina 31204.8 mg
  • Vitamín A 31204.8 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka, zbavená tučných částí, vložíme do teflonové pánve se silným dnem, na rozpálený olej (1 lžíce). Zprudka opečeme z obou stran a po vyjmutí odložíme.

  • 2

    Do rozpálené pánve vlijeme opět 1 lžící oleje a přidáváme bílá kolečka pórku, drůbeží vývar, rajčatový protlak, 12 rozpůlených nových brambor, tyčinky mrkve, 1 kukuřičný klas rozkrojený na 4 části, opláchnuté fazolové lusky, snítky čerstvého tymiánu, osolíme a opepříme. Vše zamícháme a přivedeme k varu, přidáme kuřecí maso a 15 minut vaříme na mírném ohni při zakryté pánvi. Pokud jsou zelenina i kuřecí měkké, ihned podáváme.

Komentáře k receptu