Řezy z lososa v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos obecný
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Mrkev kořen
  • 200 ml Víno bílé
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 1457.2 mg
  • Vláknina 32404.6 mg
  • Vitamín A 32404.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa nakrájíme na 4 silné řízky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, petrželovou nať jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké kostky, citron nakrájíme na měsíčky.

  • 2

    Ve vodě zhruba 20 minut vaříme kořenovou zeleninu s cibulí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, solí, citronem a vínem. Poté marinádu přecedíme do čistého hrnce, přidáme jarní cibulky, papriku, žampiony, pepř a dalších 10 minut vaříme na mírném plameni. Poté necháme vývar vychladit.

  • 3

    Řezy z lososa vložíme do širokého kastrolu, přelijeme vychladlou marinádou a zhruba 1/2 hodiny prohříváme, ale nevaříme. Lososa servírujeme přelitého marinádou a posypaného petrželovou natí.

Komentáře k receptu