Hovězí pečeně s okurkami a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1964 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 64.1 mg
  • Vláknina 5304.6 mg
  • Vitamín A 5304.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opepříme, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli po všech stranách. Maso poté podlijeme vývarem nebo vodou a budeme dusit za stálého obracení nejdříve přikryté. Později maso dopékáme bez poklice.

  • 2

    Jakmile je maso téměř měkké, přidáme k němu očištěnou a na tenké nudličky nakrájenou mrkev, dusíme do měkka. Téměř ke konci přidáme stejně nakrájené znojemské okurky, které necháme přejít varem.

  • 3

    Omáčku zahustíme moučným máslem a krátce povaříme.

  • 4

    Přípečky ze stěn průběžně seškrabujeme do šťávy, aby měla správnou barvu. Omáčku již necedíme a můžeme přidat i petrželovou nať.

  • 5

    Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, vídeňské knedlíky, noky anebo saláty.

Komentáře k receptu