Mleté maso pečené s pohankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1577 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 89 mg
- Draslík 515 mg
- Vláknina 8589 mg
- Vitamín A 8589 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
-
2
V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme mleté nové koření. Krátce podusíme a přendáme do pekáčku. Přidáme vepřovou krev, česnek, majoránku, zalijeme vodou, přimícháme pohanku a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme 45 minut, rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.