Makrela s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Makrela - filety
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 704.4 mg
  • Vláknina 3535 mg
  • Vitamín A 3535 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety makrely osolíme a opepříme a v jedné vrstvě je klademe na máslem vymazanou zapékací mísu.

  • 2

    Zakryjeme alobalem a vložíme asi na 12 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C.

  • 3

    Zatím uděláme hořčičnou omáčku. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a 3 minuty ji průběžně promícháváme a smažíme. Pak postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, cukr, ocet, podle chuti sůl a pepř a omáčku prohřejeme.

  • 4

    Podáváme ozdobené plátky citronu a snítkami petrželové natě.

Komentáře k receptu