Jelítko s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Mošt jablečný
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Vepřové jelítko
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 22.6 mg
  • Draslík 202.2 mg
  • Vláknina 5700 mg
  • Vitamín A 5700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Každý plátek překrojíme.

  • 2

    Na pávni rozehřejeme máslo, přidáme jablka, cukr a za častého míchání zvolna smažíme 8-10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Odstavíme z plotny.

  • 3

    Pánev očistíme, potřeme olejem a na něm opečeme na plátky nakrájená jelítka dokřupava. Vyjmeme a udržujeme teplé. Na pánvi osmažíme proužky slaniny a vyjmeme. Do pánve vlijeme mošt a necháme částečně odvařit.

  • 4

    Na talíře upravíme plátky jelítek, vrstvu jablek a znovu navršíme jelítka a jablka. Ozdobíme slaninou a zakapeme moštem z pánve.

  • 5

    Můžeme podávat s tmavým chlebem nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu