Kebab orientální s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 20 g Zázvor celý
  • 350 g Hřebenatka
  • 100 g Klasy kukuřice mražené
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 40.3 mg
  • Draslík 145.8 mg
  • Vláknina 874.5 mg
  • Vitamín A 874.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na grilovací jehly na 12 porcí napíchneme krevety, hřebenatky, papriku, jarní cibulky a mladou kukuřici. Konce obalíme fólií, aby neshořely, a položíme do mělké mísy.

  • 2

    V misce smícháme mleté chilli, zázvor, sójovou omáčku a kebaby ve směsi obalíme. Zakryjeme a dáme do lednice na 2 hodiny.

  • 3

    Gril rozpálíme a pokládáme kebab na mřížku, potíráme olejem a po každé straně grilujeme 3 minuty.

  • 4

    V misce smícháme sójovou omáčku, med, sherry, zázvor a pokrájenou cibulku.

  • 5

    Kebaby přendáme na servírovací mísu a podáváme s omáčkou na namáčení.

Komentáře k receptu