Telecí kotlety neapolské
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 175 g Žampiony čerstvé
- 8 g Pepř černý celý
- 400 g Těstoviny Stortelli
- 175 g Mascarpone
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Telecí kotlety
- 2.5 l Voda pitná
- 0.86 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2252 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 120 g
- Sodík 1856 mg
- Bílkoviny 188 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 780 mg
- Draslík 3072.5 mg
- Vláknina 16638.5 mg
- Vitamín A 16638.5 mg
- Vitamín B6 4.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme v pánvi 60 g másla a osmahneme na něm po každé straně kotlety 5 minut. Poté dáme do mísy a udržujeme v teple.
-
2
V pánvi osmahneme pokrájenou cibuli a nakrájená jablka na plátky – zbavená jadřinců. Vyndáme z pánve, dáme na talíř a udržujeme teplé.
-
3
V pánvi rozpustíme zbývající máslo a osmahneme na něm pokrájené žampiony, celý pepř a estragon. Posypeme vše sezamovými semínky.
-
4
Přivedeme v hrnci osolenou vodu k varu, dáme do ní těstoviny a lžíci oleje a vaříme je 10 minut, poté scedíme a dáme do zapékací mísy.
-
5
Na další lžíci oleje osmahneme překrojená rajčata a bazalku cca 3 minuty. Na těstoviny nasypeme rozdrobený sýr mascarpone a polijeme zbývajícím olejem. Dáme na ně cibuli, jablka a kotlety a na kotlety dáme žampiony, pepř a šťávu z pánve. Vše obložíme rajčaty a bazalkou a zapékáme v předehřáté troubě 5 minut. Osolíme a opepříme. Podáváme horké.