Divoká kachna s vinnou omáčkou
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 150 g Šunka dušená
- 150 g Žampiony čerstvé
- 100 ml Víno bílé
- 50 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kachna divoká
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1028 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 88.9 mg
- Draslík 586.5 mg
- Vláknina 4522.5 mg
- Vitamín A 4522.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, vykuchanou a omytou divokou kachnu povaříme v osolené vodě asi 30 minut. Vyjmeme a po vychladnutí osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme kmínem, majoránkou a protkneme slaninou.
-
2
Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v troubě upečeme doměkka.
-
3
Měkkou kachnu naporcujeme a upravíme na mísu.
-
4
Na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené žampiony, nadrobno nakrájenou šunku a přilijeme víno a brandy. Omáčku chvíli podusíme.
-
5
Kachnu podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.