Hovězí pečeně se šalotkou
Suroviny
- 300 g Mrkev kořen
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 6 g Bazalka
- 150 g Celer řapíkatý
- 6 g Šalvěj čerstvá
- 6 g Tymián čerstvý
- 6 g Oregano čerstvé
- 60 g Kroupy malé
- 6 ks Šalotka
- 6 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový
- 5 dl Víno červené
- 4 dl Hovězí vývar základní
- 1 kg Hovězí svíčková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 132 g
- Sodík 831 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 1416.7 mg
- Vláknina 7579.7 mg
- Vitamín A 7579.7 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi orestujeme na dvou lžících oleje na čtvrtiny nakrájenou šalotku, česnek, řapíkatý celer a mrkev na kostky.
-
2
Hovězí maso nakrájíme na kostky a nadvakrát na velké pánvi osmahneme na rozpáleném oleji dohněda ze všech stran asi 8 minut. Maso i zeleninu přendáme do pekáče, přilijeme vývar a víno, vsypeme 3 lžíce krup. Osolíme, opepříme a přidáme bouquet garni z bazalky, tymiánu, oregana a šalvěje. Pečeme zakryté při nízké teplotě aspoň 2 a půl hodiny, aby maso zůstalo šťavnaté. V průběhu pečení podléváme, případně dolijeme bujon a maso zamícháme. Před servírováním vyjmeme svazek bylinek.