Vepřová žebírka smažená
Suroviny
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1 kávová lžička Cibulka jarní
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 ks Vejce slepičí
- 10 ks Vepřová žebra
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 hrnek Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 934 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 102 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 63.4 mg
- Draslík 35.3 mg
- Vláknina 149.8 mg
- Vitamín A 149.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 9.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Každé žebírko rozporcujeme na 4 menší kousky. Dáme do misky se solí, pepřem, pěti kořeními a vínem. Několikrát obrátíme, aby se stejnoměrně namočila a necháme 2 hodiny marinovat.
-
2
Smícháme mouku a vejce a v tomto těstě obalíme všechny kusy žebírek.
-
3
Rozpálíme v předehřáté pánvi olej a smažíme žebírka 5 minut, poté vyndáme a necháme okapat.
-
4
Rozpálíme znovu olej a smažíme žebírka ješě minutu. Poté necháme okapat.
-
5
Nasekané jarní cibulky a chilli papričky přelijeme vřelým olejem a necháme 40 vteřin stát.
-
6
Žebírka podáváme se směsí soli a pepře ozdobená jarní cibulkou a chilli papričkou.