Vepřové s čínským zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Houby Shitake sušené
  • 400 g Vepřová kýta
  • 15 g Zázvor celý
  • 50 g Cibulka jarní
  • 250 g Zelí čínské
  • 150 g Kukuřice
  • 50 g Kaštany jedlé
  • 5 g Sůl
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 53.6 mg
  • Draslík 601.9 mg
  • Vláknina 3311.8 mg
  • Vitamín A 3311.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na široké nudličky. Houby namočíme.

  • 2

    Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a během 30 sekund v něm osmažíme česnek, zázvor a jarní cibulku. Vložíme maso a houby a smažíme je, dokud maso nezmění barvu (5 minut). Vše vyndáme z woku.

  • 3

    Ve woku rozpálíme zbytek oleje a minutu v něm smažíme čínské zelí, mladou kukuřici a jedlé kaštany. Vše osolíme, opepříme a na závěr přilijeme vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelí nezačne měknout

  • 4

    Do woku nasypeme vepřové maso a přilijeme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku a sezamový olej. V troše vody rozpustíme maizenu a přimícháme ji do směsi a horké podáváme.

Komentáře k receptu