Štika nazeleno

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Štika obecná
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 294.1 mg
  • Draslík 32.7 mg
  • Vláknina 1640.5 mg
  • Vitamín A 1640.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na větší kousky a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z ryby a za stálého míchání uvaříme polohustou omáčku. Vmícháme nasekanou petrželku.

  • 3

    Nakonec do omáčky vlijeme rozkvedlané žloutky a přidáme kousky štiky.

Komentáře k receptu