Mečoun vařený v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 650 g Brambory
  • 230 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 20 ks Olivy černé
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Filé z mečouna
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 3489 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 49.3 mg
  • Draslík 1076.9 mg
  • Vláknina 28477.9 mg
  • Vitamín A 28477.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájené šalotky na mírném plameni za občasného míchání smažíme na oleji v rendlíku. Po čtyřech minutách přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, česnek pokrájený na plátky a rajčatový protlak. Směs přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme dvacet minut.

  • 2

    Do jiného velkého rendlíku vlijeme vývar, citronovou šťávu, přidáme na plátky nakrájené brambory, zamícháme a přivedeme k varu. Poté do směsi přidáme na proužky nakrájenou papriku bez semen. Směs pod poklicí na mírném plameni vaříme čtvrt hodiny.

  • 3

    Steaky z mečouna zbavené kůže a rozpůlené olivy spolu s rajčatovou směsí vmícháme do brambor. Okořeníme pepřem, solí a pod poklicí vaříme deset minut.

  • 4

    Rybí směs servírujeme v rendlíku, ozdobíme snítkami petrželové nati a plátky citronu.

Komentáře k receptu