Hovězí jazyk s cibulí a karotkou
Suroviny
- 5 g Petržel kudrnka
- 400 g Hovězí jazyk
- 5 g Tymián sušený
- 30 g Cibulka jarní
- 700 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Sůl
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bobkový list
- 10 ks Šalotka
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 7 ks Mrkev kořen
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 622 g
- Sodík 1021 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 2524.6 mg
- Vláknina 44370.8 mg
- Vitamín A 44370.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Budeme potřebovat jarní cibulku, malé šalotky a mladou jarní mrkev s natí.
-
2
Jazyk uvaříme v osolené vodě s celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem a snítkou petrželky. Vaříme 1 a 1/2 hodiny, odstraníme kůžičku a celý jazyk vložíme do pekáčku. Přidáme 10 malých oloupaných šalotek a 7 menších mrkví i s natí, posekané bylinky, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem, pekáček zakryjeme a dusíme v troubě asi 30 minut.
-
3
Jazyk nakrájíme na plátky, obložíme vařenými šalotkami a ozdobíme kolečky dušené karotky. Porce posypeme nadrobno pokrájenou jarní cibulkou.