Hovězí jazyk s cibulí a karotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel kudrnka
  • 400 g Hovězí jazyk
  • 5 g Tymián sušený
  • 30 g Cibulka jarní
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 10 ks Šalotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 7 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 622 g
  • Sodík 1021 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 2524.6 mg
  • Vláknina 44370.8 mg
  • Vitamín A 44370.8 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat jarní cibulku, malé šalotky a mladou jarní mrkev s natí.

  • 2

    Jazyk uvaříme v osolené vodě s celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem a snítkou petrželky. Vaříme 1 a 1/2 hodiny, odstraníme kůžičku a celý jazyk vložíme do pekáčku. Přidáme 10 malých oloupaných šalotek a 7 menších mrkví i s natí, posekané bylinky, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem, pekáček zakryjeme a dusíme v troubě asi 30 minut.

  • 3

    Jazyk nakrájíme na plátky, obložíme vařenými šalotkami a ozdobíme kolečky dušené karotky. Porce posypeme nadrobno pokrájenou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu