Vepřové ragú na cibuli a pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 1300 g Vepřová pečeně
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 750 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 158 mg
  • Draslík 881.4 mg
  • Vláknina 3615.2 mg
  • Vitamín A 3615.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Maso pokrájíme na kostky o velikosti 2x3 cm, osolíme a opepříme.

  • 3

    Houby očistíme, pokrájíme na silnější plátky, které necháme osmahnout na pánvi. Dáme si stranou.

  • 4

    Olej necháme rozehřát a osmahneme na něm maso ze všech stran, cca 20 minut. Poté přisypeme cibuli, tymián, vše dobře promícháme a dusíme 30 minut.

  • 5

    Směs podlijeme 100 ml vývaru a pivem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Na mírném ohni dusíme 90 minut.

  • 6

    Měkké maso vyjmeme z omáčky, přilijeme zbytek vývaru. Vyjmeme přebytečný tuk a bylinky. Omáčku zahustíme troškou mouky s máslem, přidáme houby, nasekanou pažitku a na závěr vmícháme maso. Vše necháme chvilku povařit a ihned podáváme.

Komentáře k receptu