Řezy z mořského jazyka s jablečným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský jazyk
  • 600 g Brambory pečené
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 250 ml Víno jablečné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 96.5 mg
  • Draslík 1406 mg
  • Vláknina 23799.5 mg
  • Vitamín A 23799.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj filety z mořského jazyka, osolíme, opepříme, podlijeme jablečným vínem a dáme zapéct. Pečeme odkryté v předehřáté troubě asi 8 minut. Nyní zakapeme citronovou šťávou, přilijeme smetanu a dopečeme ještě 5 minut.

  • 2

    Rybu rozdělíme na talíře a jako přílohu podáváme pečené brambory.

Komentáře k receptu