Kambala na zeleném pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 11 g
- Sodík 851 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 104.5 mg
- Draslík 587.6 mg
- Vláknina 1990 mg
- Vitamín A 1990 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky kambaly omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme.
-
2
V nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo a aniž by se ještě zcela rozpustilo, přidáme rybí plátky a osmažíme je po obou stranách lehce do zlatova. Přidáme zelený pepř a po špetce soli a špetce čerstvě mletého pepře. Děrovanou kuchyňskou lopatkou rybí plátky vyjmeme a udržujeme je mezi 2 talíři teplé.
-
3
Do šťávy v pánvi přidáme nasekanou petrželku a mléko a na mírném plameni vše za častého míchání povaříme. Přidáme červený pepř, znovu vše promícháme a rybí plátky přelijeme takto připravenou omáčkou.