Tygří krevety v omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 25 g
- Sodík 569 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 279.4 mg
- Vláknina 3175 mg
- Vitamín A 3175 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety očistíme, rozstřihneme po straně nůžkami, odstraníme blánu, promyjeme ve studené vodě. Scedíme, vhodíme do mísy s bílým vínem, necháme 15 minut marinovat, znovu scedíme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a lehce podrtíme. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku.
-
2
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat a nasekáme nahrubo.
-
3
V pánvi osmažíme na oleji stroužek česneku s trochou nasekané petrželky. Česnek vyhodíme.
-
4
Vhodíme do pánve krevety, 2-3 minuty smažíme na prudkém ohni. Přidáme rajčata, osolíme a opepříme, dusíme na středním plameni cca 10 minut. Hotový pokrm, posypaný nasekanou petrželkou, podáváme horký na stůl.