Kůzlečí maso s mandlovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 150 ml Voda pitná
  • 170 ml Sherry brandy
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Játra kůzlečí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Kůzlečí maso
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 1165 mg
  • Vláknina 6497.7 mg
  • Vitamín A 6497.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůzlečí maso nakrájíme na větší kostky, obalíme ze všech stran v hladké mouce, osolíme a opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut.

  • 2

    Do jiné pánve na rozehřátý olej vložíme omytá kůzlečí játra, na plátky nakrájený čenek a oloupané mandle. Opékáme asi 5 minut.

  • 3

    Osmaženou směs jater a mandlí rozmělníme se solí, pepřem, sherry octem a šafránem. Takto vzniklou hmotu promícháme se sherry a přidáme k masu. Doplníme asi 150 ml vody, dobře promícháme a dusíme do změknutí masa, asi 15-20 minut.

Komentáře k receptu