Kůzlečí maso s mandlovou směsí
Suroviny
- 100 g Mandle
- 150 ml Voda pitná
- 170 ml Sherry brandy
- 70 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Játra kůzlečí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 5 stroužek Česnek
- 1 kg Kůzlečí maso
- 2 polévková lžíce Ocet Sherry
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 36 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 1165 mg
- Vláknina 6497.7 mg
- Vitamín A 6497.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůzlečí maso nakrájíme na větší kostky, obalíme ze všech stran v hladké mouce, osolíme a opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut.
-
2
Do jiné pánve na rozehřátý olej vložíme omytá kůzlečí játra, na plátky nakrájený čenek a oloupané mandle. Opékáme asi 5 minut.
-
3
Osmaženou směs jater a mandlí rozmělníme se solí, pepřem, sherry octem a šafránem. Takto vzniklou hmotu promícháme se sherry a přidáme k masu. Doplníme asi 150 ml vody, dobře promícháme a dusíme do změknutí masa, asi 15-20 minut.