Mořský ďas po makedonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 10 g Ančovička - filety
  • 1000 g Mořský ďas
  • 20 g Kapary
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 1111.9 mg
  • Vláknina 1555 mg
  • Vitamín A 1555 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, vykucháme, promyjeme pod tekoucí vodou, vykrájíme z ní plátky a pokrájíme je na kusy. Osolíme, opepříme a povaříme asi 10 minut v páře. Mezitím omyjeme petrželku a nasekáme, omyjeme kapary pod tekoucí vodou od soli, osušíme je a nasekáme. Odstraníme pod tekoucí vodou veškerou sůl z ančovičky, vykostíme ji a nasekáme. Oloupeme česnek a mírně ho podrtíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm 1 stroužek česneku. Vyjmeme česnek, přidáme nasekanou ančovičku a kapary, nasekanou petrželku a špetku pepře a na mírném plameni vše za občasného zamíchání 2 minuty dusíme.

  • 3

    Vyjmeme z pánve kusy rybího masa, urovnáme je na servírovací mísu a podáváme je horké s připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu