Mořský ďas po makedonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 14 g
- Sodík 537 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 1111.9 mg
- Vláknina 1555 mg
- Vitamín A 1555 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme, vykucháme, promyjeme pod tekoucí vodou, vykrájíme z ní plátky a pokrájíme je na kusy. Osolíme, opepříme a povaříme asi 10 minut v páře. Mezitím omyjeme petrželku a nasekáme, omyjeme kapary pod tekoucí vodou od soli, osušíme je a nasekáme. Odstraníme pod tekoucí vodou veškerou sůl z ančovičky, vykostíme ji a nasekáme. Oloupeme česnek a mírně ho podrtíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm 1 stroužek česneku. Vyjmeme česnek, přidáme nasekanou ančovičku a kapary, nasekanou petrželku a špetku pepře a na mírném plameni vše za občasného zamíchání 2 minuty dusíme.
-
3
Vyjmeme z pánve kusy rybího masa, urovnáme je na servírovací mísu a podáváme je horké s připravenou omáčkou.