Okoun s pórkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Okoun říční
  • 100 ml Ouzo - Metaxa Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 240.8 mg
  • Vláknina 5162.5 mg
  • Vitamín A 5162.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby vykucháme, vyřežeme z nich plátky a ty lehce osolíme a opepříme. Povaříme je asi 5 minut v páře.

  • 2

    Pórky jemně pokrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájený pórek, sůl a pepř a smažíme pórek 20 minut, pak ho zalijeme brandy, necháme ho vyvařit a pórky propasírujeme sítem.

  • 3

    Přemístíme horkou pórkovou omáčku na servírovací mísu, navrch rozložíme rybí plátky a hotový pokrm podáváme.

Komentáře k receptu