Treska na anglický způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 300 g Brambory vařené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Pastinák
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 324.8 mg
  • Draslík 951 mg
  • Vláknina 10677 mg
  • Vitamín A 10677 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou tresku naporcujeme na větší kusy, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 15 minut, vyndáme z vody, osolíme, opepříme a necháme v teple. Do téže vody vložíme očištěný a pokrájený pastiňák, vodu osolíme a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na talířích upravíme porce tresky, obložíme vařeným pastiňákem a vařenými bramborami, vše ještě zalijeme rozpuštěným máslem. Posypeme posekanou petrželkou a kostičkami uvařeného vejce natvrdo.

Komentáře k receptu