Úhoř smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Úhoř říční
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 8.7 mg
  • Vláknina 562.3 mg
  • Vitamín A 562.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat menší, to znamená mladší úhoře. Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na špalíčky. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a lehce obalíme v mouce.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a špalíčky ryb opékáme ze všech stran dozlatova.

Komentáře k receptu