Krůtí roláda se zeleninou a oříškem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 138 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 250 g Telecí kýta
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 600 g Krůtí stehna
  • 40 ml Olej stolní
  • 100 ml Víno bílé
  • 150 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 721 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 239.2 mg
  • Draslík 1100.8 mg
  • Vláknina 6178.5 mg
  • Vitamín A 6178.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a necháme ležet 1 hodinu v ledničce.

  • 2

    Špenát povaříme 3 minuty ve slané vodě a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, smícháme ji s mletým masem, špenátem, sýrem, vejcem, oříškem, solí, pepřem a promícháme. Náplní namažeme maso, zabalíme ho a nití uvážeme.

  • 3

    Roládu na oleji podlijeme vínem a opečeme ze všech stran. Potom ji uložíme do pekáče, obložíme zeleninou, podlijeme protlakem a pečeme asi 1 hodinu při 180 °C dočervena. Potom ji necháme 10 minut odležet.

  • 4

    Roládu zbavíme nitě a nakrájíme na plátky, podáváme ji s omáčkou.

Komentáře k receptu