Španělské kuře s česnekem
Suroviny
- 450 ml Vývar drůbeží
- 4 ks Kuřecí čtvrtky
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel kudrnka
- 20 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 976 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1265 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 117 mg
- Vláknina 9794.5 mg
- Vitamín A 9794.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mikrotenového sáčku nasypeme asi 2 lžíce hladké mouky, sůl, černý a cayenský pepř, vložíme osušenou porci kuřete a důkladně protřepeme, aby se maso obalilo ze všech stran. Přebytečnou mouku setřepeme. Stejným způsobem připravíme i ostatní porce masa, podle potřeby doplňujeme mouku a koření.
-
2
Na pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme rozpůlený česnek a opékáme ho asi 2 minuty, aby olej získal česnekovou chuť. Česnek z oleje vyjmeme, odložíme a do oleje vložíme kůží dolů připravené porce kuřete. Opékáme asi 5 minut dozlatova. Podle potřeby přidáme 1-2 lžíce oleje.
-
3
Vrátíme na pánev česnek, přidáme bobkový list, kuřecí vývar, víno a celé přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a dusíme 25 minut doměkka. Česnek musí být hodně měkký.
-
4
Kuře vyjmeme a udržujeme horké. Tekutinu na pánvi svaříme asi na 250 ml a případně dochutíme. Omáčkou přelijeme porce kuřete, navrch nasypeme česnek a ozdobíme nakrájenou petrželkou.