Italské carpaccio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 13 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 112.9 mg
- Draslík 420.9 mg
- Vláknina 76.5 mg
- Vitamín A 76.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso necháme ztuhnout v mrazničce, poté ho nakrájíme na velice tenounké plátky, které přendáme na servírovací talíře.
-
2
Hořčici, citrónovou šťávu a žloutek rozmixujeme a postupně vmícháváme olej. Do vzniklé majonézy všleháme smetanu, osolíme a opepříme, přidáme tabasco.
-
3
Nakrájené maso servírujeme přelité majonézou a zdobené kapary.