Vepřové plátky na bílém víně a šalvějovém pestu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Mandle
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 800 g Vepřová panenka
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 1127.3 mg
  • Vláknina 3229.3 mg
  • Vitamín A 3229.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme šalvěj, mandle, sýr, česnek a 2 lžíce oleje, mixujeme 20 minut.

  • 2

    Nakrájíme si z masa 16 plátků. Na 8 naříznutých plátků rozetřeme pesto a přiklopíme, také naříznutými, zbylými plátky.

  • 3

    Na velké pánvi v rozehřátém oleji smažíme 3 minuty z každé strany, osolíme a opepříme.

  • 4

    Přilijeme víno a necháme 4 minuty vařit, v polovině vaření otočíme.

Komentáře k receptu