Benecká vepřová žebírka
Suroviny
- 600 g Brambory
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Sýr Krkonošský pivní
- 100 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 4 ks Vepřová žebra
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kmín celý
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 36 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 148.2 mg
- Draslík 684.2 mg
- Vláknina 9444.5 mg
- Vitamín A 9444.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nastrouháme, přilijeme mléko, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme.
-
2
Omytá žebírka zbavíme kostí, maso naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Žebírka po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle.
-
3
Opečená žebírka obalíme v připraveném bramborovém těstě, do kterého jsme před obalováním masa vmíchali nastrouhaný sýr.
-
4
Obalená žebírka osmažíme po obou stranách v rozehřátém sádle.
-
5
Podáváme s bramborovou kaší.