Hovězí pečeně písecká

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sardelová pasta
  • 50 g Slanina vepřová
  • 20 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1143 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 61.2 mg
  • Draslík 119.6 mg
  • Vláknina 1703 mg
  • Vitamín A 1703 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme a protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je opečeme a zalijeme trochou vlažného vývaru. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplým vývarem.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme sardelovou pastu a provaříme.

  • 4

    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu