Tuňák s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Tuňák obecný
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Olivy černé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 7 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 979 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 674.3 mg
- Vláknina 5759.1 mg
- Vitamín A 5759.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a povaříme asi 10 minut.
-
2
Do omáčky přidáme kapary, olivy a dusíme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, nasekanými bylinkami a mírně osladíme. Odstavíme z plotny.
-
3
Omyté porce tuňáka osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Maso opečeme na 4 lžících oleje dozlatova. Upravíme je na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a podáváme.