Jehněčí kotlety se zeleninou na karí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 500 g Květák
  • 250 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 4 ks Hřebíček
  • 4 ks Jehněčí kotlety
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 715.6 mg
  • Vláknina 10665.8 mg
  • Vitamín A 10665.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a obojí povaříme v osolené vodě asi 5 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mrkev nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Ocet povaříme asi 10 minut s cukrem, karí kořením, hřebíčkem, oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a pepřem. Marinádu nalijeme na zeleninu a uložíme do chladničky na 24 hodin. Občas zamícháme.

  • 3

    Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme je asi 3 minuty po každé straně na rozehřátém oleji.

  • 4

    Kotlety upravíme na talíře spolu s okapanou míchanou zeleninou a podáváme.

Komentáře k receptu