Vepřové kotlety pod bramborovou čepicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Červená řepa
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 185.4 mg
  • Draslík 2337.6 mg
  • Vláknina 32388.1 mg
  • Vitamín A 32388.1 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve slupce asi 20 minut, slijeme je, oloupeme a rozšťoucháme. Vmícháme nastrouhaný sýr a žloutek, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme nasekanou petrželku.

  • 2

    Omyté a osušené kotlety smažíme na rozpáleném oleji na pánvi asi 2 minuty z každé strany. Na každou kotletu navršíme kopeček připraveného bramborového pyré a zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 5 minut.

  • 3

    Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na proužky a dusíme na smetaně 2 minuty. Vmícháme omytý, na kolečka nakrájený pórek a podusíme ještě 2 minuty.

  • 4

    Kotlety upravíme na talíře s řepou s pórkem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu