Pyrenejské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 53 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 336.5 mg
- Draslík 1079.5 mg
- Vláknina 4639.8 mg
- Vitamín A 4639.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře osolíme, opepříme a chvíli necháme odležet.
-
2
Na polovině dávky másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, osolíme je, opepříme a podusíme.
-
3
Připravené kuře naplníme žampionovou směsí a zašijeme. Vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme vodou a dusíme 15 minut. Poté přidáme oloupané, rozpůlené brambory, kuřecí drůbky, očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše podlijeme vínem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Během dušení kuře podléváme vodou a poléváme vzniklou šťávou.