Pyrenejské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí drůbky
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 336.5 mg
  • Draslík 1079.5 mg
  • Vláknina 4639.8 mg
  • Vitamín A 4639.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře osolíme, opepříme a chvíli necháme odležet.

  • 2

    Na polovině dávky másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, osolíme je, opepříme a podusíme.

  • 3

    Připravené kuře naplníme žampionovou směsí a zašijeme. Vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme vodou a dusíme 15 minut. Poté přidáme oloupané, rozpůlené brambory, kuřecí drůbky, očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše podlijeme vínem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Během dušení kuře podléváme vodou a poléváme vzniklou šťávou.

Komentáře k receptu