Kuře na karí s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Kuře
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.09 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 193.6 mg
  • Draslík 746.1 mg
  • Vláknina 7008.3 mg
  • Vitamín A 7008.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře naporcujeme, osolíme a po všech stranách okořeníme karí. Maso vložíme na rozehřátý olej, pod pokličkou dusíme. Po chvíli přilijeme trochu vody a dusíme dále. Když je maso téměř měkké, dopékáme bez pokličky.

  • 2

    Očištěné fazolky vsypeme do vařící osolené vody, vaříme je 10 minut a scedíme. Fazolky dáme na rozehřáté máslo, přidáme prolisovaný česnek, pepř, trochu vývaru z fazolek, dusíme ještě 10 minut do měkka.

  • 3

    Při podávání obložíme porce kuřete fazolkami. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu