Brokolicový nákyp s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 130.7 mg
- Draslík 482.2 mg
- Vláknina 8036.3 mg
- Vitamín A 8036.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 133.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, stonek oloupeme a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme téměř do měkka.
-
2
Stonek nakrájíme na plátky, pečené (nebo vařené) maso na kostičky a přimícháme růžičky brokolice.
-
3
Směs vložíme do vymaštěné zapékací mísy, prohřejeme v mírně vyhřáté troubě, zalijeme moukou rozšlehanou s mlékem a žloutkem. Pokrm zvolna upečeme.
-
4
Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem, který necháme jen roztavit.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami.