Telecí játra po florentsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra telecí
  • 200 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 335.8 mg
  • Draslík 321.7 mg
  • Vláknina 409.3 mg
  • Vitamín A 409.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra nakrájíme na tenké plátky a lehce je posypeme moukou.

  • 2

    Do pánve dáme olej, utřený česnek a šalvěj. Vložíme játra, zprudka je opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovým protlakem zředěným trochou oleje. Na mírném ohni játra ještě krátce pod pokličkou podusíme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu