Telecí játra po florentsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 8 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 335.8 mg
- Draslík 321.7 mg
- Vláknina 409.3 mg
- Vitamín A 409.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na tenké plátky a lehce je posypeme moukou.
-
2
Do pánve dáme olej, utřený česnek a šalvěj. Vložíme játra, zprudka je opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovým protlakem zředěným trochou oleje. Na mírném ohni játra ještě krátce pod pokličkou podusíme.
-
3
Ihned podáváme.