Telecí řízky po španělsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 29 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 86.1 mg
- Draslík 2129.6 mg
- Vláknina 14690 mg
- Vitamín A 14690 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, naklepeme a po obou stranách opečeme na oleji.
-
2
Opečené maso vložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe žampiony nakrájenými na plátky, na nudličky nakrájenou osmaženou cibulí a přidáme rajčatový protlak. Vše pokapeme bílým vínem, zalijeme vývarem a dusíme.
-
3
Nastrouhanou čokoládu, jádra ořechů a šafrán zalijeme trochou vody a na mírném ohni mícháme, až se vytvoří kašička. Přidáme ji k měkkému masu a necháme ještě chvíli v troubě prohřát.