Tyrolské opečenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 17 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 853.9 mg
- Vláknina 14130.9 mg
- Vitamín A 14130.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zbytky uvařeného hovězího masa (nebo hovězí pečeně) nakrájíme na plátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Na rozpáleném tuku na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, brambory, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Vše dobře promícháme a opečeme. Maso i brambory mají mít kůrku.
-
3
Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
-
4
Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty.