Buchta s karamelovou polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 46 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 236.3 mg
- Draslík 79.9 mg
- Vláknina 2579.9 mg
- Vitamín A 2579.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Briošky nakrájíme na kostky o hraně asi 2,5 cm.
-
3
Dvěma lžícemi másla vymažeme hlubokou pečící formu o velikosti přibližně 33x22 cm.
-
4
Do misky rozprostřeme nakrájené briošky a přelijeme je 8 lžícemi másla, které jsme rozpustili v mikrovlnné troubě.
-
5
Posypeme čokoládovými kousky a dobře promícháme. Směs nasypeme na pečící formu.
-
6
V jiné míse smícháme cukr, vejce, žloutky, 2 lžičky vanilkového extraktu a sůl a vyšleháme dohladka. Směsí přelijeme briošky. Necháme 30 minut odstát.
-
7
Pečeme asi hodinu dozlatova.
-
8
Mezitím si připravíme karamelovou polevu: Cukr smícháme se smetanou, máslem a špetkou soli a na velmi mírném plameni rozpouštíme. Nakonec přidáme vanilkový extrakt (zbylou lžičku) a ještě minutu povaříme. Odstavíme.
-
9
Buchty podáváme přelité karamelovou polevou.