Ořechový hřbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy lískové
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 20 g Tuk
  • 100 g Cukr moučkový
  • 40 g Kakao
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 265.1 mg
  • Draslík 218.3 mg
  • Vláknina 4887.5 mg
  • Vitamín A 4887.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepneme 3 vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy vložíme žloutky, přidáme 1 celé vejce, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku, mleté ořechy a zpracujeme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.

  • 2

    Upečený hřbet necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme na řezy, posypeme kakaem a podáváme.

Komentáře k receptu