Ořechový hřbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 38 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 265.1 mg
- Draslík 218.3 mg
- Vláknina 4887.5 mg
- Vitamín A 4887.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozklepneme 3 vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy vložíme žloutky, přidáme 1 celé vejce, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku, mleté ořechy a zpracujeme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
-
2
Upečený hřbet necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme na řezy, posypeme kakaem a podáváme.