Sledi na pomerančích
Suroviny
- 100 g Kopr čerstvý
- 250 g Cibulka jarní
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 12 ks Sleď čerstvý
- 4 ks Pomeranče
- 2 ks Chilli paprička
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 23 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 492.2 mg
- Vláknina 9455 mg
- Vitamín A 9455 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče omyjeme a ostrouháme z nich část kůry, přibližně 3 lžíce.
-
2
Sledě vykucháme a napříč vytvoříme 4-5 zářezů. V misce smícháme olej, pomerančovou kůru, pepř a sůl. Do vzniklé směsi přidáme kousky sleďů, důkladně promícháme, aby se ryba dokonale obalila, přikryjeme a dáme na 30 minut do ledničky.
-
3
Oloupeme pomeranče, oddělíme od sebe jednotlivé dílky a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky zbavíme jader a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, kopr nasekáme najemno. Několik snítek kopru si necháme celých na ozdobení hotového pokrmu.
-
4
Kousky pomerančů smícháme s cibulkou, chilli papričkami, koprem, kapary a olejem.
-
5
Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu a sledě grilujeme z každé strany přibližně 3 minuty. Během grilování ryby potíráme zbylou marinádou.
-
6
Propečené sledě podáváme na pomerančové obloze ozdobené koprem.