Slaninová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 17 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 81.1 mg
- Draslík 56 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a 2 lžíce z odváženého množství mouky. Necháme asi 20 minut kynout. Potom vmícháme zbylou mouku, vejce, změklé máslo a sůl. Vypracujeme těsto.
-
2
Na kostičky nakrájenou slaninu nasucho osmahneme na pánvi a na slanině potom osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Po částečném vychladnutí směs opepříme a vmícháme do těsta, které necháme vykynout.
-
3
Po vykynutí těsto ještě jednou promísíme a vložíme do tukem vymazané remosky. Necháme nakynout a upečeme.