Restované kuře v pikantní zázvorové omáčce
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 300 g Fazolové výhonky
- 600 g Rýže dušená
- 80 ml Olej rostlinný
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Rajčata
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Sojová omáčka
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 25 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 630.4 mg
- Vláknina 6443.5 mg
- Vitamín A 6443.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nahrubo posekáme zázvor, česnek, jarní cibulku a sušené chilli papričky, na malé kostky nakrájíme velké rajče. Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme ve studené vodě, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky.
-
2
Na velké pánvi v rozpáleném oleji 3 - 4 minuty opékáme kuřecí proužky, poté přidáme cibulku s česnekem a společně ještě asi 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme nakrájené rajče a krátce povaříme.
-
3
Sójovou omáčku a ocet smícháme s tmavým sezamovým olejem, sekaným zázvorem i chilli papričkami, přidáme ke kuřecímu masu a přivedeme k varu. Přimícháme fazolové výhonky a když se směs opět začne vařit, ještě ji minutu povaříme, následně odstavíme.
-
4
Na talíře upravíme dušenou rýži, na kterou navršíme restovanou kuřecí směs.